top of page

Doğru İçerik Ve Pazarlama Stratejileri

Güncelleme tarihi: 16 Ara 2020


Pazarlamanın özellikle sosyal ağlarda içeriğe bağlı doğru hamlelerle yapılması marka açısından etkili geri dönüşleri sağlamaktadır. Yani öylesine yapılmış olmak için hazırlanmaması gereken önemli bir detaydır içerik pazarlaması. Bu hataya düşen birçok marka görmekteyiz. Doğal olarak bu tarz üstün körü hazırlanan çalışmalarla başarılı olmak mümkün görünmemekte. Neden başarıyı yakalayamadığını sorgulayabilecek sübjektif bir yaklaşımla pazarlanan içeriklerin hedef kitlelerle ne kadar etkileşime geçtiği ya da geçemediği hatta doğru hedef kitleye ulaşıp ulaşamadığı araştırılmalıdır.


Eğer sosyal ağlarda veya geleneksel medya araçlarında pazarladığınız içeriklerle ilgili bu tür sorunlarla uğraşıyor ve sizi tatmin etmeyen veriler alıyorum diyorsanız, büyük bir ihtimalle pazarladığınız içeriğin kalitesi ya da stratejisi ile ilgili ciddi problemler yaşıyorsunuz demektir. Sunulacak içeriklerin hemen hemen tüm yazılarımda olduğu gibi neyi, ne zaman, nerede, nasıl ve kime pazarlanacak sorularına bulunacak cevapların analizi, ölçümlemesi ile başlayıp doğru stratejiler, taktik ve doğru konumlandırma ile planlanması gerekmektedir. Bu yüzden içeriklerin tekrar tekrar gözden geçirilmesi mesajların doğru okunduğundan emin olunması gerekmektedir.


Elde edilen veriler neler anlatıyor? Ürettiğiniz içeriklerin tüketici ihtiyacını ne kadar karşılıyor? Tüketiciye ya da hedef kitleye ne kadar fayda sağlıyor? Zaten bu sorulara cevap bulabiliyorsanız. İçerik pazarlamasında eksik kalan bir çok konu zaman içinde yerini bulmaya başlayacaktır. Hedef kitlenizin aktif olarak kullandığı kanallarda yapacağınız her içerik paylaşımı ve pazarlaması mutlaka yerini bulacaktır.

886 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page