top of page

Kurumsal İmaj ve Kurumsal İçerik Uyumu

Güncelleme tarihi: 5 Eki 2021



Son günlerde firmaların web sayfaları ile dijital ortamda yaptıkları paylaşımları mercek altına aldığımda birbirinden habersiz yönetilen ne kadar çok kurumsal sayfa olduğu dikkatimi çekti. Dijital dönüşümün bu kadar sık konuşulduğu, hedef kitlenizin her an interaktif ve mobil olduğu bir dönemde bu detayın atlanması yaz lastiği ile karlı dağları aşmaya benziyor. Çünkü genel sıkıntı Kurumun imajı, kimliği ve algısı ile ilgili yapılan çalışmalar görüntüde iyi dururken pratikte sınıfta kalıyor. Artık hangi ölçekten bir ticari işletme olursa olsun her sektörün personel alırken öncelikleri arasında iletişim çalışmalarını doğru düzgün yapacak istihdama da bir bütçe ayırması gerekecek. Neyse ki freelance (bağımsız çalışmak) diye bir yöntem var da, bu da firmaların işlerini kolaylaştıracak nitelikte ve bütçede. Ama daha çok bu konulardan habersiz yüzbinlerce firma var. Bu da doğal olarak bu alanda çalışan meslek profesyonellerinin iletişimi ile ilgili yarattığı bir eksiklikten olsa gerek.


Ben bir firmanın kurumsal iletişim yönetimi ile ilgili bir işini aldığımda marka yönetiminin bundan ayrı düşünülemeyeceğini, tüm çalışmaların bütünleşik yönetilmesinin daha etkili olacağı konusunda ikna etmeye çalışıyorum. Nitekim bu yol daha fazla iş yükünü de beraberinde getirse de, amaca daha hızlı ve daha etkili hizmet ettiğini de defalarca ispatlamış bulunuyorum.


Kurumsal iletişim çalışmaları öncesinde kurumun ya da markanın kimliğinin ve imajının hangi boyutta olduğu ve bu boyutun en basitinden web sayfasında, sosyal medyasında, basılı kurumsal materyallerinde nasıl durduğu, ne kadar uyumlu olduğu önemlidir. Bunun yanı sıra kurumun kültürü, iş yapış biçimi, satış sonrası destek hizmetleri, topluma karşı üstlendiği sorumlulukları, iç ve dış paydaşlarıyla olan ilişkileri gibi konulardaki yeterliliği de hayati öneme sahip. Bu problemi ne kadar ifade edebildim bilmiyorum. Ama neden satışlarımız az, neden insanlar bizi yeterince bilmiyor, neden müşteri bir daha bizden alışveriş yapmıyor ve hatta neden nitelikli insan gücü bizi tercih etmiyor gibi problemlerin temelinde yatan sorunlardan biri de bu.


Bugün yetkinlik olarak bu sorunları önceden fark edecek, etkili çözümler üretip uygulayabilecek profesyoneller varken tek sorun firma sahiplerinin ya da yöneticilerinin bu konuda da hassasiyet göstermesi elzem bir durum.



89 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page