top of page

Sosyal Medyada Pazarlama

Güncelleme tarihi: 16 Ara 2020


Hayatımızın büyük bir kısmını kaplayan sosyal medya gerçeği artık küçük esnaf dediğimiz ve orta ölçekli işletmelerde dahil olmakla birlikte global markalar gibi pazarlamada, tanıtımda müşteri kazanmak ve gelirlerini artırmak konusunda sosyal medyanın gücünün farkında.


İşte hemen hemen herkesin aklındaki soru bu sosyal etkileşim nasıl paraya dönüşür? Sosyal medyada var olmanın öyle başlı başına yeterli olmadığı gerçeğini kabullenmekle başlamak lazım. Çünkü bu mecralarda olgunlaşacak meyveleri toplamanın yolu doğru hedeflemeler ile ve isabetli etkileşimlerle mümkün olmakta. Sosyal medyada gerçekleştirilen pazarlamanın sadece düzenli aralıklarla paylaşılan içeriklerle yeterli olmadığı gerçeği ile de karşı karşıyayız.


Sosyal medya kullanıcılarının doğru yönetilebilmesi etki alanı oldukça güçlü takipçilerin tespiti ile onların bu mecralardaki kullanım alışkanlıkları, yaşam tarzları, ilgi duydukları alanları aslında coğrafik, demografik, psikografik ve kültürel yapı gibi sonuçlarıyla doğru orantılıdır. Bu sebeple kendinizi, markanızı, ürün ya da hizmetinizi pazarlamayı düşündüğünüz sosyal medya dünyasında doğru hedeflemeler için doğru tespitler, konumlandırmalar ve hatta segmentasyon çalışmaları yapmak gerekmektedir.

954 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page