top of page

Pazarlama Trendlerinde Yeni Stratejiler

Güncelleme tarihi: 16 Ara 2020


Pazarlama alanında son dönemde inanılmaz değişimlerin yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Hayatımıza giren ve markalar ile hedef kitle arasında yaşanan iletişim, günümüz teknolojisinde daha etkili bir hale geliyor. Sosyal ağlar demek hafife alınacak, göz ardı edilecek bir bakış açısının artık demode olduğu ve her birisi için farklı iletişim stratejileri geliştirmenin zorunluluğu apaçık ortada. Tüm bu stratejileri nasıl yöneteceğim sorusu da pazarlamacıların merak konusu. Ama ondan da öncesi bu stratejileri nasıl oluşturmak gerektiği ile ilgili aranan cevaplar.


Bugün küresel anlamda etkisini her geçen gün daha da artıran bu yenilikler karşısında geride kalan markalar rakiplerinin de gerisinde kalmaya kendisini mahkum etmiş oluyor. Hedef kitlesine fayda sağlamayan değer katmayan marka, müşterileriyle duygusal bağ kuramıyor. Bağlılık ve sadakat oluşmamış bir ortamda güven uyandıracak iletişimi ve satın almayı teşvik edecek ortamı yaratamıyor.


Bu yüzden tüketiciyi merkezine alan markalar bu bağı kurmak zorunda. Bunu trendlerin gerisinde kalarak gerçekleştirmek güçtür. Kendi sektörünüz ile ilgili kemik kitlesine sahip adından söz ettiren ve her geçen gün marka değerini daha da artırmış markaların sosyal ağlarda, blog sayfalarında paylaştığı içerikleri, yazıları takibe alın. Sektörde neler oluyor değişimle beraber gelen yeni fikirler neler bilgi sahibi olun. Fikir denen kavram sonsuz bir deniz. Çok okumakla ve bireyin kendisini beslemesiyle doğru orantılı. Aktif olun sosyal ağlar atıllığı kaldırmaz. İçi dolu, fayda sağlayan, değer katan içerikler üretin, risk almaktan korkmayın.

836 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page